Ook dit jaar heeft een Helderse delegatie (voornamelijk Noordkoppers) deelgenomen aan het “LagoMaggiore International Trail” gehouden op 5 mei . Parcours gaat  door bossen en alpenweiden via geitenpaden, rotsen, beekjes, paden en trappen geplaveid met stenen. Geheel met een adembenemend uitzicht op het Lago Maggiore en de bergen eromheen!
Er zijn drie afstanden: 12 km (720 m stijging) niet competitief en een wedstrijd (degenererend door de organisatie “mini” trail genoemd) van 20 km over het zelfde parcours maar met een extra stijging van 710 m in 1,7 km naar de top van de berg. Deelname aan de 20 km circa 200 atleten.  De “echte” trail gaat over een afstand van 55 km ( diverse bergtoppen, totaal 4170 m stijgen!). Hieraan is door zo’n 400 atleten deelgenomen. De 55 km geeft punten voor de UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) klassering. Snelste tijd hierbij: 6 uur!, de laatste atleet was na 12 uur binnen.
Helderse atleten hebben deelgenomen aan de twee korte afstanden.

Helaas moesten de Noordkop “sterren”, Nathalie Dragt, Marianne Govers en Ab Vos door blessures en familie omstandigheden verstek laten gaan, ze hadden zeker ere plaatsen behaald. Nu moest de eer worden hoog gehouden door ondergetekende. Redelijk gelukt: met een tijd van 3uur 30min, eerste in categorie 70+  (151e  van 196 finishers). Sandra van Huut heeft, voor haar eerste kennismaking met een berg trail, heel goed gepresteerd: tijd 4uur10min (179e totaal). Nel Pot, de derde deelneemster aan de 20 km, heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd: ze heeft per vergissing 2 keer de bovenste zeer steile top beklommen……
Nathalie en Rob Dragt, Jan  Kooijman en Monique Tjong-Ayong hebben met veel plezier aan de 12 km niet competitief meegedaan.
De Noordkoppers hebben genoten van de wedstrijd, de entourage en het gezellig samenzijn. Plannen voor de editie van volgend jaar zijn al in de maak, er wordt zelfs serieus gedacht aan de lange afstand!!!
(Gabriele)

bwfinance

zeespiegel