Jan Sevenhuijsen (1939), pas op latere leeftijd verslaafd geraakt aan het hardlopen, kwam in 1990 als eerste veteraan in de klasse mannen 50 over de finish in Huisduinen in een mooie tijd van 1.22.43 op de halve marathon.  Daarvoor was Jan reeds toegetreden tot het bestuur van de vereniging. Hij was als bestuurslid in die tijd mede initiator en pleitbezorger van een nieuwe atletiekbaan in Den Helder. Het werd na een lange strijd met de gemeente uiteindelijk het Marine Sportpark waar in augustus 1990 een nieuwe kunstofatletiekbaan verrees.
In de periode 1985-1993 maakte Jan deel uit van de groep lange afstandlopers onder leiding van Frans Forrer. Als veteraan blies hij een behoorlijk partijtje mee Mede dankzij zijn inzet kwam er een ‘Cityloop’ in de binnenstad. Daarnaast koppelde hij de ‘Kristallen van Swarovski’ aan de Oudejaarsloop, waardoor veel sterke atleten naar Den Helder kwamen. In de tweede helft van de jaren negentig  zorgden zijn landelijke contacten, opgebouwd als parcoursmeter en KNAU-gedelegeerde bij grote wegwedstrijden als o.a. de Dam tot Damloop, Halve Marathon van Egmond er voor dat SV Noordkop Atletiek ook bij de landelijke bestuurders goed aangeschreven stond. Hoogtepunten voor Den Helder waren het binnenhalen van twee Nederlandse kampioenschappen: cross veteranen en de veldloop voor gemeenteambtenaren. Beide evenementen vonden in 1996 plaats op sportpark De Streepjesberg.
Aan het begin van de twintigste eeuw beperkte Jan zijn atletiekactiviteiten tot het fungeren van o.a. als jurylid bij baanwedstrijden en de Scholierenveldloop.

Klik op deze banner en genereer zo wat sponsor geld voor onze vereniging door wat te bestellen bij de aangesloten webshops. Alvast bedankt.

Aanmelden nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Lid worden ?

Wilt u lid worden van onze vereniging?
Geen probleem, inschrijfformulier invullen en
aan de trainer geven.

Formulier downloaden?

inschrijfformulier

Bezoekers

Vandaag 2

Gisteren 34

Laatste week 2

Laatste maand 211

Totaal 187700