dhs2020

8 maart 2020, 25ste editie.

Dit is de laatste editie van dit sportieve evenement

Tas’82 en SV Noordkop hebben de laatste editie van “de Hel van het Noorden”” gepland op ZONDAG 8 MAART 2020 

De organisatie ziet de afgelopen jaren een continue terugloop in het aantal individuele deelnemers, ooit goed voor ca. 400 deelnemers. Omdat wij de estafette destijds erbij hebben betrokken was het nog een evenement met rond de 400+ deelnemers en daardoor volwaardig genoeg voor de ca. 100 vrijwilligers die in Den Helder en Schagen erbij betrokken zijn. Maar ook de laatste jaren zien we, ondanks de estafette, het aantal verder slinken. De hel van het noorden is in beginsel een individuele hardloopwedstrijd over 25 km.
Wij zien om ons heen dat de nieuwe generatie hardlopers veelal niet kiezen voor de langere afstanden. Bij diverse andere verenigingen zijn er al aanpassingen gedaan zoals bijvoorbeeld bij AV NOVA die de 21 km van de Boerenkoolloop heeft geschrapt. 

Een ander, niet onbelangrijk, fenomeen is dat de mensen van de organisaties in zowel den Helder als Schagen geen nieuwe mensen hebben kunnen aantrekken om dit evenement voor te zetten. Wij hebben herhaaldelijk gevraagd en het was steeds NEE.

Er zijn mensen in Den Helder die er al van het 1ste uur bij zijn. Co Wiskerke doet de organisatie voor TAS’82 volgend jaar voor de 20ste keer. 

Wij zijn nu aangekomen op het punt van “NO RETURN” en hebben unaniem besloten deze 25ste editie als laatste te beschouwen. 

Den Helder heeft dit jaar al een nieuwe loop ontwikkeld, De Napoleonmijlenloop over 5 en 10 Engelse mijl (8.05 en 16.09 km) welke gehouden gaat worden op zondag 13 oktober 2019. 

Het goede nieuws is dat wij twee hoofdsponsoren hebben weten vast te leggen. Wederom UNIVE Hollands Noorden maar ook Beens Dredging. 

Noteer en blokkeer de datum vast in je agenda, want deze laatste editie wil je zeker niet missen! Meer info volgt later.

Klik op deze banner en genereer zo wat sponsor geld voor onze vereniging door wat te bestellen bij de aangesloten webshops. Alvast bedankt.

Aanmelden nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Lid worden ?

Wilt u lid worden van onze vereniging?
Geen probleem, inschrijfformulier invullen en
aan de trainer geven.

Formulier downloaden?

inschrijfformulier

Bezoekers

Vandaag 3

Gisteren 34

Laatste week 3

Laatste maand 212

Totaal 187701