jande kHedenmorgen 11 september bereikte ons het bericht dat Jan de Klerck is overleden. De negentigjarige ‘oude krijger’ sleet zijn laatste jaren noodgedwongen in Verpleeghuis Den Koogh. Zijn dood was in zekere zin bevrijdend voor de nabestaanden.

Als atleet was Jan een fanatieke lange afstandloper en zijn cluppie was ‘Veteranen Nederland’. In 1989 zegevierde hij nog in zijn klasse in de Halve Marathon van Huisduinen. Jan, die als Majoor Bottelier deel uit maakte van de Koninklijke Marine, werd met de komst van de kunststofatletiekbaan op de Ruyghweg in 1990 lid van SV Noordkop Atletiek. Als jurylid was Jan niet weg te denken bij de baan-wedstrijden en de Scholierenveldloop. Hij vormde op de finish vaak een sterk duo met Gerard Eggen. Waarbij hij met zijn verbale humor zorgde voor een ontspannen sfeer. Samen met o.a. Jan Groot was hij een vaste kracht bij de strandopgang in Egmond bij de jaarlijkse Halve Marathon in januari. Ook de Halve Marathon van Texel kon rekenen op zijn inzet. Als chef ‘kleding’ zorgde hij ervoor dat iedereen weer netjes gekleed naar huis kon gaan. 

 

De bijeenkomst waarin hij nog een keer in ons midden is wordt gehouden op maandag 16 september om 14.00 uur in de Oleahof te Den Helder.

 

Klik op deze banner en genereer zo wat sponsor geld voor onze vereniging door wat te bestellen bij de aangesloten webshops. Alvast bedankt.

Aanmelden nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Lid worden ?

Wilt u lid worden van onze vereniging?
Geen probleem, inschrijfformulier invullen en
aan de trainer geven.

Formulier downloaden?

inschrijfformulier

Bezoekers

Vandaag 25

Gisteren 30

Laatste week 153

Laatste maand 297

Totaal 186941