Nk indoor 2019

Het weekend van 9 en 10 februari stond in het teken van de NK indoor junioren in Apeldoorn. Djoao Lobles kwam uit voor SV Noordkop op de 400 en 800 meter.
De zaterdag waren de halve finales. Voor beide afstanden waren er 4 series. De eerste van elke serie en de 2 tijd snelsten plaatsen zich voor de finale op de zondag.
Djoao kwam bij de 400 en ook de 800 als eerste van zijn serie over de finish wat dus betekend dat hij voor beide afstanden de zondag de finale mag lopen.

Zondag 10 februari de finale van de 400 meter om 13.20 uur. Djoao komt ontspannen de baan op en zwaait zelfs nog even naar bekenden op de tribune.
De 400 meter is een uitstapje van Djoao want zijn voorkeur ligt bij de 800 meter.
De start ging prima en hij nam eigenlijk meteen de kop, dit heeft hij vol gehouden tot de finish. Nederlands kampioen dus op de 400 meter in een tijd van 48,06.
Dit is tevens een nieuw PR.

Drie uurtjes later de finale van de 800 meter. Vol zelf vertrouwen stapt hij de baan op.
Zijn doel voor zijn favoriete afstand is goud behalen en het liefst ook het limiet voor de EK onder 20 jaar wat plaats vindt in Zweden.
Ook in deze race neemt hij meteen de kop, hij heeft 1 concurrent die hem op de hielen blijft zitten. Ludo van Nieuwenhuizen van AAC pakt Djoao op de laatste 150 meter.
Helaas is Djoao niet meer in staat om er weer over heen te gaan, hij had nog teveel de race van de 400 meter in de benen. Geen goud maar zilver dus op "zijn"800 meter.
Erg balen, geen goud en geen limiet. Tijd was 1.51,54 en het limiet staat op 1,.50,50. Gelukkig nog tijd genoeg om het limiet te halen want de EK is pas in juli.

Zaterdag 16 februari weer naar Apeldoorn, nu is de NK indoor senioren. Als Junior mag je daar ook aan deelnemen.
Dit keer alleen de 800 meter. Het deelnemersveld is sterk maar als je in een goede serie terecht komt kan Djoao kans maken op een finale plek.
Bij aankomt in Apeldoorn ook de series bekend. Djoao mag meteen in de eerste serie starten met toppers als Tijmen Kupers en Richard Douma.
Geen gunstige serie voor Djoao maar hij gaat ervoor. Bij de start blijft hij keurig bij Richard, Thijmen en Bram Buigel.
De derde ronde moest hij een gaatje laten vallen, het ging erg hard. Uiteindelijk kwam Djoao als 4de over de finish in een tijd van 1.51,49.
Helaas geen finale plek en ook geen limiet. De 3 mannen voor hem liepen onder de 1.50 en hebben zich alle 3 geplaatst voor de finale.
Het was dus de snelste serie. Jammer dat Djoao er net naast heeft gegrepen, was waarschijnlijk anders uitgepakt als hij in een andere serie had gezeten.
Teleurstellingen horen er ook bij maar dit is wel even slikken. Wel weer een ervaring rijker door met deze mannen te mogen lopen.

Klik op deze banner en genereer zo wat sponsor geld voor onze vereniging door wat te bestellen bij de aangesloten webshops. Alvast bedankt.

Aanmelden nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Lid worden ?

Wilt u lid worden van onze vereniging?
Geen probleem, inschrijfformulier invullen en
aan de trainer geven.

Formulier downloaden?

inschrijfformulier

Bezoekers

Vandaag 11

Gisteren 41

Laatste week 275

Laatste maand 1054

Totaal 167468