Van Kampen en Assorgia superieur in 33e Duincross

Den Helder - De 33e Duincross van SV Noordkop kreeg afgelopen zondag twee sterke winnaars aan de finish. Bij de vrouwen in een wedstrijdveld van 120 atleten. was de twintigjarige Jetske van Kampen van Hylas uit Alkmaar een klasse apart. Zij moest op de 6 km cross door de Helderse duinen en het strand slechts twee mannelijke clubgenoten voor laten gaan. Tweede en derde werden haar clubgenoten Danielle van Dorth en Maaike Vooren. Van Kempen kan door haar vierde achtereen-volgende zege, de eindzege in het Runnersworld Crosscircuit 2018niet meer ontgaan. Beste Helderse atlete werd Audrey Breur (SV Sportlust). Zij werd tweede in de klasse V50 maart voert na vier wedstrijden wel het klassement aan bij de Vrouwen 45.

                      

 

Foto (Arnold Czech) : Jetske van Kampen en Gianluca Assorgia

 

Gianluca Assorgia klasse apart op de 10 km

Het lang verwachte duel tussen de Helderse atleten Gianluca Assorgia en Filmon Tesfu eindigde in een gemakkelijke zege voor Assorgia. Vooral in de tweede ronde van de 10 km duincross was de 24e jarige atleet, die uitkomt voor het Amsterdamse AV 23, een klasse apart. Tesfu (SV Sportlust) moest in de zware passages door de duinen passen en zag het gat met een soepel lopende Assorgia steeds groter worden. Beide Helderse atleten elimineerden de rest van het veld. Thijs Mossel van AV Edam werd op meer dan 3 minuten van de winnaar derde. Filmon Tesfu maakt door zijn 2e plaats nog wel een kleine kans op de eindzege van het crosscircuit.

Voorafgaand aan de 6 en 10 km liep een zeventigtal jeugdige atleten haar cross-wedstrijden over 1-2 en 3 km. In de duinen langs de duinweg en in de Grafelijkheids-duinen was een aantrekkelijke ronde uitgezet.

Het Crosscircuit 2018 eindigt komende zondag in Spierdijk. Alwaar de AV Hera de St. George Cross gaat uitzetten door de weilanden.

Klik op deze banner en genereer zo wat sponsor geld voor onze vereniging door wat te bestellen bij de aangesloten webshops. Alvast bedankt.

Aanmelden nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Lid worden ?

Wilt u lid worden van onze vereniging?
Geen probleem, inschrijfformulier invullen en
aan de trainer geven.

Formulier downloaden?

inschrijfformulier

Bezoekers

Vandaag 20

Gisteren 25

Laatste week 173

Laatste maand 317

Totaal 186961